Detalji o projektu

Lokacija: Sarajevo
Angažman: Kompletan stručni nadzor, konsalting
Period:

2009. – 2011. god.

Investitor: Grand hotel Bristol d.d.

Opis projekta

Objekat je izgrađen 1972. godine. Površina objekta je cca 12500 m2, od čega je u suterenu smještena hotelska kuhinja, vešeraj, garaža i ostali servisni sadržaji. Na prizemlju su restorani dok su na mezaninu smještene sale za potrebe hotela. Na 12 etaža je smješteno 205 hotelskih jednokrevetnih, dvokrevetnih soba kao i apartmana. Objekat je bio u potpunosti devastiran u agresiji na BiH, te su uloženi ogromni napori kako bi se objekat vratio u funkcionalno stanje a sve u duhu sa novim vremenom i novim tehnološkim dostignućima.

Izgradnjom objekta su primjenjeni visoki standardi kvalitete materijala i tehničkih rješenja kada je riječ o građevinsko-zanatskim radovima, elektro-instalacijama pa tako I sigurnosti.

Projektovan je klimatizacioni sistem grijanja i hlađenja hotelskih soba. Sistem omogućava potpuni komfor izborom željene temperature u svakoj od hotelskih soba pa tako i ostalih prostora, tokom cijele godine.

Postignut je potpuni efekat udovoljenja potrebama operatera hotela u pogledu tehičko tehnoloških rješenja, kvaliteta i funkcionalnosti prostora a sve u skladu sa zahtjevima ovog vremena.

POGLEDAJTE NAŠE OSTALE PROJEKTE
Zainteresovani ste za suradnju sa ZARKA d.o.o.? U tom slučaju kontaktirajte nas.
KONTAKT